Сервиз за таблети в София
Изкупуване на таблети и сервизни услуги

0876341414
info@tabletserviz.com

Струва ли си да се ремонтира брикнат андроид таблет ?

bricked таблет андроидАндроид не се стартира, картината забива и не зарежда ? Не взимайте прибързани решения, в повечето случаи, преинсталация на устройството решава проблема. Услугата се извършва в сервиза ни като приемаме за софтуерен ремонт, единствено таблети от реномирани марки като Lenovo, Asus Acer, Samsung. Ако проблема не е софтуерен, тогава казваме че таблета е „брикнат“(от анг.език brick – „тухла“). Единственото решение е подмяна на дънната платка с нова. Кога таблета се превръща в неизползваем (bricked) ? Възможен ли е ремонта и дали си струва ?
За да отговорим на тези въпроси трябва да знаем:

  1. Точен модел на таблета
  2. Има ли индикации че таблета се включва, светва ли дисплея ?
  3. Таблета разпознава ли се като устройство от уиндолс / линукс, при свързване с USB ?

Ремонт на soft-bricked таблет

Андроид таблета става неизползваем(hard-brick), ако не се стартира по никакъв начин и не се разпознава от PC. Подчертаваме „и“, защото при достъп до паметта(soft-brick), съществуват варианти за поправка. Вероятни причини за повредата: неуспешен / прекъснат ъпдейт на андроид, използване на приложения със съмнителен произход, промяна на критични настройки по операционната система.
Поправяме soft-brick-нати таблети като преинсталираме операционната система. При тази операция, устройството губи гаранция! Ако всички термини като руутване, ънлокване, смяна на Firmware / ROM, Recovery звучат непознато, може да се възползвате от нашите услуги. Гарантираме, че ще направим всичко възможно, за да открием проблема. Имаме опит с подобни инсталации !

Конкретна оферта за ремонт, след консултация с наш служител в онлайн чата (долу в дясно) или на телефоните за контакт!