Сервиз за таблети в София
Изкупуване на таблети и сервизни услуги

0876341414
info@tabletserviz.com

Смяна на тъч скрийн панел/ дигитайзер на таблет

Най-честите запитвания, които получаваме за ремонт на таблет са свързани със счупен дисплей. В повечето случаи е повредено единствено стъклото, а самата матрица (матрица = екран) е непокътната. Ако устройството има картина, се нуждаете от смяна на тъч скрийн панела, наричан още дигитайзер. Не винаги този ремонт е възможен! За да разберете, защо е така, трябва да ви запознаем, малко по-детайлно с процедурата

Смяна на тъч скрийн панел на таблет

 

тъч скрийн за таблет

тъч скрийн за таблет

На снимката виждате частите, тъч панел и LCD матрица за Prestigio Wize 3037. Дигитайзера е залепен за дисплея. За да се демонтира е нужно да бъде нагрят с горещ въздух(лепилото отпуска и частта се премахва). Процедурата изисква опит с подобни ремонти, тъй като при неправилно нагряване може да се повреди самата матрица или да се счупи стъклото на тъча (дори най-малък натиск на неподходящото място ще създаде проблеми). За някои таблети като Asus ME173x K00b това е изключително трудно, защото производителя е предвидил подобни дефекти да се отстряват със смяна на целия панел (тъч с дисплей). Отделянето на двете части е рисковано, отнема много време и нерви – затова препоръчваме на клиентите да закупят комплекта, който е произведен в обезпрашена среда, докато ако решите да смените единствено тъча, не е изключено попадане на малки прашинки между двете стъкла, които да се забелязват след ремонта.

Цена за нов тъч скрийн ?

Откриването на подходящи части за китайски таблет, само по марка и модел е непостижимо към момента, защото производителите не предоставят сервизна информация. Ориентировъчна цена и срок за изпълнение – само за устройства от реномирани марки като Lenovo, Acer, Prestigio, Asus. Приемаме поръчки за внос единствено по партиден номер (уникален номер, намиращ се върху часта – за повече информация онлайн чата долу в дясно или телефоните за контакт). Към момента в нашия електронен магазин разполагаме с около 100 вида тъч скрийн панели за таблет.