Сервиз за таблети в София
Изкупуване на таблети и сервизни услуги

0876341414
info@tabletserviz.com

Повреда номер 1: Тъч скрийн панел или дисплей
Най-честата повреда е повреден дигитайзер. Това е тъч стъклото, което се намира непосредствено над дисплея. Посредством него можем да управляваме много точно както се случва на дисплея, да натискаме иконите, клавишите на виртуалната клавиатура и други операции. Повредата му прави таблета неизползваем. Това стъкло е здраво залепено на пластмасовия корпус и премахването му е трудно и трябва много да се внимава защото може да излети парче стъкло и да ви влезе в окото. Затова е силно препоръчително, ако изпуснете таблета и се пукне тъч стъклото да се обърнете към нашия сервиз или друг такъв който има нужния опит. За да се извърши ремонта е нужен нов тъч скрийн панел. Предполагам ви е любопитно каква ще е цена за вашия модел, затова в следващия линк има доста модели – Цени за нов тъч скрий панел.   Труда по ремонта е около 30-50 лв и при наличие на части става за около два часа в нашия сервиз.

Повреда номер 2:  Батерията не държи или не се открива
Батериите са слабо звено в таблетите и често дефектират. дефектирала батерия можете да познаете по това, че на дисплея виждате картинка за липса на батерия. Също така ако таблета работи само на зарядно или пък се изключва минута две след като сте извадили зарядното. За да се реши този проблем се прибягва към смяна на батерия на таблет, като тази операция е рутинна и често се извършва за 10 минути пред клиента, стига да разполагаме с налична батерия. Цената на труда е 10 лв , а батериите имат различни цени според капацитет и дали е оригинална или не. Препоръчваме ползване на оригинални батерии или здрави втора употреба.

Повреда номер 3:  Буксата за зареждане е повредена
Това е буксата за зареждане. Част от таблетите са на микро USB, а друга на специални тънки кръгли букси. Често се случва под влияние на външна сила / ритнали сте зарядното  и др. / да се изкриви или повреди буксата. В повечето случаи след това зарядното спира да зарежда таблета и от там пада батерията и вече не може да се включи. Препоръчваме в случай че таблета бъде бутнат със зарядното или поради някаква причина се получи напрежение между кабела и таблета да проверите много внимателно буксата за дефекти, както и пиновете на кабела за излезнали от гнездата си фини метални конектори. Вече имаме случаи на повредени зарядни с изкривени метални конектори, които правят късо, подават напрежение там където не трябва и ефекта е : таблета е повреден безвъзвратно или иначе казано изгорял.

Повреда номер 4: Дъното е повредено.
Ако не изпуснете таблета, ако е здрава батерията и го пазите много и не повредите буксата при зареждане то винаги идва време когато дефектира основна част, а тя е управляващата платка – дъното. Това е основата към нея са запоени букса за зареждане, батерия, сим карта, стационарната памет на таблета и други. Ако таблета е в гаранция, това е добре защото това е повреда, която би следвало да се отстрани гаранционно. Ако обаче не е, идва момента в който трябва да се помисли дали да се купува нов или да се търси резервна нова платка или втора употреба. Към момента пазара на части за таблети и много слаб, защото още колегите не могат да се пренастроят от стационарни компютри и лаптопи към таблети. Това е така защото таблетите са още нови продукти и масовите ремонти тепърва предстоят. Може би и цената им е достатъчно евтина, за да може всеки да си позволи да си купи нов. Та на въпроса има ли смисъл да се прави един таблет, ако дъното е повредено отговора е: ако таблета е на цена от над 200 лв си заслужава, ако е около 100 лв , по-добре да се купи нов и този да се даде за части.

Повреда номер 5: Зарядното не работи.
Ако включите зарядното в таблета и няма никаква индикация една от причините може да бъде повредено зарядно. Този дефект веднага се разбира ако вземете друго зарядно и пробвате. Ако таблета работи добре с друго зарядно може спокойно да изхвърлите повреденото. Не препоръчвам да се отваря и да се прави опит за ремонт, тъй като цената им е ниска и не си заслужава труда. Освен нова винаги има вероятно за човешка грешка и съответно да повредите последващо таблета.

Повреда номер 6: Софтуерни проблеми и дефекти на операционната система
До тук с хардуерните проблеми. Следват софтуерните дефекти в андроид или друга операционна система. Най-често таблетите са с Андроид. Това е операционна система разработена от Google за телефони и таблети. Тя е стабилна, но на пазара се продват толкова много таблети с ниско качество че при един ъпдейт на андроид до по-висока версия може тотално да повреди таблета и той да не иска да се включи. Този повреда обаче е софтуерна и се оправя с преинсталация на операционната система. Добре е когато купите таблет да запишете данни с коя версия и бил първоначално, за да можете да го кажете на техниците, които ще извършат софтуерния ремонт.